شرکت سازههای کامپوزیت ایستا یکی از چند شرکت صاحب تکنولوژی در صنعت سازههای نوین ساختمان در ایران میباشد این شرکت مطالعات و تحقیقات خود را در زمینۀ طراحی و ساخت سازههای کامپوزیت به روش صنعتی مطابق با آخرین آئیننامههای معتبر از سال ۱۳۸۳ آغاز نموده و ماحصل آن طراحی سازه با المانهای باربر کامپوزیت و ابداع اتصالات خاص برای ساخت و اجرای پروژههای متعدد به این روش میباشد.
معرفی سیستم
سیستم ساختمانی سازههای کامپوزیت ایستا نوعی سیستم سازهای است که در آن قاب ساختمانی ساده متشکل از ستونهای کامپوزیت بتنی و فولادی، تیرهای مرکب با پروفیل ناودانی (گرم نورد شده) و سیستم سقف عرشه فلزی میباشد. در این سیستم برای مقابله با نیروهای جانبی از دیوار برشی بتن آرمه استفاده میشود.
مزایای سیستم ساختمانی سازههای کامپوزیت ایستا
* قابلیت اجرای سیستم در همه انواع زمینها و کلیه پهنههای لرزهخیزی ایران
* تولید صنعتی سیستم و کنترل کیفیت قطعات در کارخانه
* قابلیت تولید و احداث سازۀ ساختمان با سرعت حداقل ۵ برابر روشهای سنتی
* اقتصادی بودن این سسیتم نسبت به سیستمهای سنتی متداول
* مقاومت و عملکرد مناسب این سیستم در هنگام زلزله
* سبکی قطعات و سادگی اتصالات
* انعطاف پذیری سیستم با طرحهای مختلف معماری و امکان اجرای پارکینگ طبقاتی و طبقات زیرزمین متعدد
* بی نیاز از تجهیزات ویژه نصب
* قابلیت استفاده تا ارتفاع ۷۵ متر از تراز پایه
مقدار آهن آلات و بتن مصرفی
از ویژگیهای ممتاز این سیستم، مصرف کمتر آهنآلات (اسکلت و سقف عرشه فلزی به مقدار ۳۵-۳۰ (Kg/m2) ) نسبت به اسکلت فلزی مشابه میباشد و به دلیل مرکب بودن مقاطع تیر و ستون مصرف بتن این سیستم (۳۰%-۲۵% (m3/m2)) کمتر از سازه بتنی مشابه میباشد. مقدار آرماتور مصرفی فنداسیون و دیوارهای برشی بنا به نوع خاک و لرزهخیزی منطقه و تعداد طبقات حدود ۱۵-۲۰ (Kg/m2) می باشد.
کارخانه تولید قطعات
شرکت سازههای کامپوزیت ایستا به موازات انجام مطالعات و طراحی و اخذ تائیدیه فنی از مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن اقدام به ایجاد و تجهیز کارخانه خود با دستگاههای اتوماتیک و ماشین های مخصوص برای تولید اجزا و اتصالات سازه کامپوزیت نموده است. تولید قطعات و اتصالات فوق با کمترین دخالت نیروی انسانی انجام می گیرد. ظرفیت تولید قطعات و اتصالات سازه در این شرکت معادل ۳۰۰ هزارمتر مربع زیر بنا در سال می باشد (روزانه ۱۰۰۰ متر مربع زیر بنا) که قابلیت افزایش تولید سالیانه تا ۶۰۰ هزارمتر مربع را دارد.